top of page
רקע 2.png

אודות הכנס

מאז ה-7 באוקטובר הפך הטיפול בטראומה נפשית לחזית הרפואית של מדינת ישראל.

 

אבל עוד קודם לאירועי השבת השחורה פעלו ברחבי הארץ מרכזי חוסן ביעילות, במקצועיות ובנחישות וטיפלו באלפים שהתמודדו עם דחק נפשי חריף כתוצאה של חיים תחת טרור מתמשך באזורי עימות. הגדול שבהם פעל ועודנו פועל בשדרות. במקביל, במרכזים רפואיים ברחבי הארץ, כלליים ופסיכיאטריים, פעלו וממשיכים לפעול מרפאות לטיפול בטראומה נפשית, צבאית ואזרחית. נוספו להם לאחרונה מרכזים חדשים – דוגמת אסיף, המרכז החדש של איכילוב לטיפול בטראומה נפשית.

 

אנו יודעים היום יותר מתמיד, שהסוד האמיתי לעוצמה טיפולית, טמון בעבודת כל המרכזים הללו יחדיו.

 

על פי הערכות שמרניות, בעקבות אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה, עשרות אלפי ישראלים – אזרחים וחיילים – יזדקקו לטיפול כדי לעבד את האירועים שחווינו כפרטים, כמדינה וכעם. רבים יסבלו מסיוטים, פלאשבקים ומחשבות טורדניות וחודרניות אודות הזוועות. עלינו להתגייס לסייע לאלה שמתקשים לחזור לחייהם שנקטעו. לכולנו ברור – זוהי משימה לאומית, וכדי להצליח בה, עלינו לחבר את כל הכוחות שיש ברשותנו: בארץ ובעולם, במרכז ובפריפריה, במדע ובקליניקה, בטכנולוגיה ובפסיכולוגיה.

 

חיבורים תמיד מתחילים במפגש בין אנשים.

 

מסיבה זו, עיריית שדרות בשיתוף מרכז חוסן שדרות, מכללת ספיר ואסיף במרכז הרפואי סוראסקי (איכילוב) החליטו להתחיל במסורת חדשה, ולקיים כנס מקצועי משותף ראשון מסוגו - "מטראומה לחוסן". זהו קודם כל כינוס של אנשים המבקשים להיפגש, להכיר, לשתף בידע וללמוד – מומחים בתחום בריאות הנפש מהארץ ומהעולם, חוקרים, מטפלים, אנשי AI וטכנולוגיה.

הכנס יתפרס על פני יומיים:

נלמד כיצד הצליח המבנה הקהילתי האיתן של העיר שדרות, בליווי מרכז החוסן שלה, לשמור על עוצמתה ותפקודה של קהילה שמזה שני עשורים מתמודדת עם טרור מתמשך וסבבי לחימה עצימים. נלמד כיצד הושקעו משאבים בקהילה להעצמתה, וניתנו הכשרות ייעודיות אשר בנו במהלך השנים חוסן קהילתי שאפשר בשבעה באוקטובר מבצע חסר תקדים בהיקפו – פינוי עיר שלמה על עשרות אלפי תושביה, כולל זקנים, בעלי מוגבלויות וטף, בסדר, בארגון ובאורח מגובש ומעורר השתאות. נלמד על הפעילויות שנעשו בעת הפינוי ובהשבת האנשים לעיר תוך כדי המלחמה.

מחוזקים לעולם:
חוסנה של העיר שדרות

יום רביעי  19.6 

08:30-16:00 

מתנ"ס שדרות

מחוזקים לעולם

בסימן חיבור טכנולוגיות גיימינג חדשניות וחברות טכנולוגיה מובילות, עם מציאות של טיפול בדחק נפשי. נחבר ראשים ורעיונות של אנשי תעשיה, סטודנטים וקלינאים מהשטח - בתקווה לייצר פתרונות שירתמו מוטיבציה והתלהבות של עולמות משחק דיגיטליים עם מהמורות וקשיים בהם נתקלים בטיפול ב- PTSD. האירוע יגיע לשיאו במפגש פיץ' מול מנכ"לים בולטים ממגזרי ההייטק, התעשייה, הבריאות והפארמה, שיבחרו את האפשרויות

המבטיחות ביותר ליישום במסגרות קליניות.

אירוע למוזמנים בלבד

:GAME ON 
FROM TRAUMA TO RESILIENCE

יום רביעי  19.6 

09:00-19:00 

המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי איכילוב, אסיף

GAME ON

יומו השני של הכנס יעמוד בסימן הטיפול הקליני בטראומה נפשית ואתגרי בניית חוסן אישי ולאומי. יתקיימו פאנלים בנושא הטיפול בילדים ונוער החוזרים למסגרות הלימוד, בחיילים וחיילות השבים מהחזית, באוכלוסייה אדירה של מפונים ועוד. נדון בתפקידה של התקשורת בימי מלחמה – בין סוכן כאוס לפיתוח אחדות וחוסן.

נואמי מפתח:

פרופ׳ קרייג כץ (ביה"ח מאונט-סיניי, ניו יורק) מוביל המרכז לטיפול נפשי בניו-יורק לאחר אירועי 9/11.

פרופ׳ ג׳ון מאן (אונ' קולומביה, ניו-יורק) חוקר אובדנות וחוסן מהמובילים בעולם.

חוסן וטיפול בטראומה: ללמוד מכל העולמות

יום חמישי 20.6

09:00-16:30

מתנ"ס שדרות

יוצרים חיבורים

אירוע נעילה חגיגי בהשתתפות נציגי ציבור, צה"ל ואמנים אורחים.

באירוע תושק תכנית "שבים" לטיפול בחיילי מילואים החוזרים מהחזית, יוכרז הזוכה

ב- Ideation sprint ויונח המסד להקמת מרכז למידה משותף לאיכילוב ולשדרות.

אירוע נעילה

יום חמישי 20.6

17:30-19:00

מתנ"ס שדרות

אירוע נעילה

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו למסע של חיבור ותקווה, ולייצר תודעה של חוסן.

פרופ' אלי שפרכר, סמנכ"ל המרכז הרפואי, וד"ר אורן טנא, מנהל מרכז "אסיף, איכילוב, תל-אביב

גב' הילה גונן ברזילי, מנהלת מרכז חוסן שדרות

ד"ר לאה שלף, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית, מכללת ספיר

bottom of page